Tamales de rajas

Tamales de rajas

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Tamales de rajas. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Tamales de rajas is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It is easy, it's quick, it tastes delicious. Tamales de rajas is something which I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tamales de rajas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales de rajas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tamales de rajas is 15 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tamales de rajas estimated approx 3 horas.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Tamales de rajas using 13 ingredients and 19 steps. Here is how you can achieve that.

Esta es una receta tradicional para los fieles difuntos. Y característico por ingredientes mexicanos que sobresalen como el chile y el maíz.
#ofrendasUTVCO

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tamales de rajas:

  1. 500 gr masa de maíz
  2. 300 gr chile verde
  3. 300 gr tomate
  4. 150 gr cebolla
  5. 2 gr ajo
  6. 750 ml fondo de pollo
  7. 500 gr pollo cocido
  8. 200 gr manteca de cerdo
  9. 100 ml aceite
  10. 2 gr orégano o tomillo
  11. al gusto sal
  12. 4 gr polvo para hornear
  13. 20 a 25 hojas de maíz secas (totomoxtle)

Steps to make to make Tamales de rajas

  1. Lavar y pesar cada ingrediente para realizar la receta con más facilidad
  2. Remojar las hojas de maíz en un recipiente con agua hasta cubrirlas por completo. Por aproximadamente 20 minutos y después ponerlas a escurrir
  3. Picar finamente el ajo
  4. Cortar en rajas los chiles, tomates y cebolla
  5. Desebrar el pollo previamente cocido con sal al gusto
  6. En una sartén agregar aceite y freír la cebolla hasta que este completamente transparente
  7. Agregar el ajo finamente picado y enseguida el tomate y el chile para que se cocinen por 5 minutos
  8. Ya pasados los 5 minutos gregamos 250 mililitros de fondo para que nuestra mezcla este jugosa y el orégano, es necesario agregar sal al gusto, esto lo dejamos cocinar por 15 minutos
  9. Ya cocinadas las rajas la retiramos del fuego y reservamos en un recipiente para que se enfríen
  10. En un recipiente amplio agregaremos el polvo para hornear, el resto del fondo de pollo, la masa, la manteca, el aceite y sal al gusto.
  11. Ya incorporados los ingredientes en el recipiente lo batiremos todo de forma envolvente por aproximadamente 20 minutos, es necesario que este procedimiento se haga rápido hasta que la masa se separe por si sola de los bordes el recipiente. Cuando ya se separe es necesario reservar por un momento y poder empezar a preparar los tamales
  12. Enseguida se untaran dos cucharadas soperas de masa, dentro de las hojas de maíz
  13. Ya untadas todas las hojas las reservamos.
  14. Enseguida le agregaremos una cucharada de pollo y de las rajas a las hojas con masa.
  15. Ya agregados el pollo y las rajas procedemos a cerrar y formar nuestro tamal, para esto es necesario doblar la punta de la hoja hacia dentro, enseguida ambas esquinas de los lados. Y así sucesivamente con todos.
  16. Ya hecho todo el procedimiento anterior reservamos por un momento.
  17. En una vaporera agregaremos un litro de agua y sal, enseguida meteremos los tamales boca abajo.
  18. Ya agregados los tamales en la vaporera es necesario taparlos con un trapo y la tapa para al fin llevarlos al fuego por dos horas y que se cocinen
  19. Pasadas las dos horas revisar si la masa ya esta firme, pero si se siente pegajosa dejar por unos minutos más. Y ya estarán listos para comer.

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have more natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your individual tastes with time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or even more active ingredients or is a little bit basically hot, you can make basic changes to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes on schedule. As for standard cooking abilities for novices you do not need to learn them but only if you understand some easy cooking methods.

This isn't a full guide to quick and also very easy lunch dishes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Easiest Way to Make Speedy Tamales de rajas. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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