Pozole rojo de pollo

Pozole rojo de pollo

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pozole rojo de pollo. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pozole rojo de pollo is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes delicious. Pozole rojo de pollo is something which I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Pozole rojo de pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole rojo de pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pozole rojo de pollo is 12-18 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pozole rojo de pollo using 27 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.

Yo lo hago con pollo por que es más saludable.

Ingredients and spices that need to be Get to make Pozole rojo de pollo:

  1. 3 kg maíz precocido/nixtamal para pozole
  2. al gusto sal
  3. 1 cda pimienta
  4. 2 cda orégano
  5. 1 cda comino
  6. 5 hojas laurel
  7. c/n tostadas para acompañar
  8. Verduras para acompañar
  9. 3 mazos de rábanos
  10. 2 mazos de cilantro
  11. 1/2 repollo grande
  12. 1/2 cebolla blanca
  13. Salsa para el caldo de pozole rojo
  14. 5 chiles pasillas
  15. 4 chiles california/guajillo
  16. 5 chiles de árbol
  17. 1/2 cebolla blanca
  18. 3 dientes ajo
  19. Para cocer el pollo
  20. 3 piernas de pollo
  21. 1 pieza completa de pechuga de pollo
  22. 1 pollo grande entero
  23. 1 pieza tomate
  24. 1/4 cebolla
  25. 1 diente ajo
  26. 1/2 mazo de cilantro
  27. 1 pz de chile jalapeño

Steps to make to make Pozole rojo de pollo

  1. Lavar y desinfectar todos los ingredientes por separado.
  2. Poner agua suficiente a hervor y agregar todos los ingredientes de la sección de para cocer el pollo y agregar 1 cubito de caldo de pollo.
  3. Cocer hasta que la carne del pollo se despegue de los huesos.
  4. Mientras picar las verduras para acompañar, el repollo finamente, los rábanos en rodajas, cebolla y cilantro igual finamente. Reservar.
  5. TIP: en mi casa nos gusta el picante por lo tanto hacemos una salsa de chile de árbol, pero esto es opcional.
  6. Sacar en un bol caldo hirviendo de donde se esta cociendo el pollo y agregar los ingredientes de la salsa para el caldo del pozole rojo, chiles, cebolla, ajo y dejar remojar por 20 minutos.
  7. Sacar las piezas de pollo y dejar enfriar. Reservar el caldo.
  8. Remover los tallos a los chiles y licuar con cebolla y ajo, agregar 1 litro del caldo de donde cocemos el pollo. Licuar.
  9. En otra olla ponemos 3 litros de agua, agregar 1 litro de caldo de pollo reservado y la salsa que hicimos con los chiles, agregamos el maíz precocido/nixtamal para pozole. Y cocer por media hora.
  10. Desmenuzar todo el pollo, poner los huesos en una bolsa para especias o de té y cerrar bien, agregamos al caldo todo, pollo y huesos.
  11. Dejar a hervor por media hora y agregar todas las especias, siempre rectificando la sal.
  12. TIP: El caldo de pollo es salado por lo mismo voy agregando los condimentos y pruebo para rectificar sabores, nunca agrego más de 3 cucharas.
  13. Cuando pase la media hora revisar si el nixtamal/maíz pozolero se encuentra completamente cocido, de ser así retira la bolsa de huesos y servir.
  14. Servir en un plato hondo y adornar con verduras picadas. Y gotas de limón.

As your experience and confidence expands, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a dish that uses less or more components or is a little bit basically hot, you can make easy adjustments to achieve this objective. In other words, begin making your recipes promptly. As for standard food preparation abilities for beginners you don't need to discover them but only if you master some straightforward cooking techniques.

This isn't a full guide to quick and very easy lunch recipes however its great food for thought. With any luck this will get your innovative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Favorite Pozole rojo de pollo. Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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